Amerikanska, fluffiga pannkakor är perfekta till helgens frukost. Serveras antingen med lönnsirap eller hemgjort vaniljsocker och kanske lite sylt.
Varje gång jag skrapat ur en vaniljstång, så sparar jag den i en liten burk med socker, efter ett tag mixar jag sedan sockret med vaniljstången, siktar bort för stora bitar, och sparar sedan sockret i en burk - världens godaste vaniljsocker att använda till bär och desserter.
Pannkakor:
1 Ägg
1 Äggula
2 dl Mjölk
3dl Vetemöl
1msk Socker
2 tsk Bakpulver
1 msk Smör
Smör till stekning
Vispa ihop alla ingredienser till en mycket tjock, degliknande smet. Hetta upp smör i en stekpanna och klicka ut matskedsstora klickar av smeten. Vänd när undersidan fått lite färg, det går snabbt i en varm stekpanna. Låt även andra sidan få färg, det går ännu snabbare och lägg upp på fat.
Jag gillar verkligen amerikanska pannkakor. Eget vaniljsocker till låter smarrigt:-)
SvaraRaderahur många pannkakor blir det
SvaraRaderaSvårt att säga hur många, beror ju på storleken, men 2 portioner som mellanmål.
Radera