tisdag 8 september 2015

Snabb äppelkaka med crunchtopping

En lättbakat äppelkaka som är så god. Det frasiga strösslet som toppar kakan ger crunch och det brynta smöret ger kakan en härlig kolasmak. 


1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2dl Socker
1 Ägg
1tsk Vaniljsocker
75g Smör
1-2 tsk Kanel

Topping:
25g Smör
1/2dl Havregryn
2 msk Socker
2 msk Mjöl

Ca 3-4 äpplen, skalade och klyftade. 

Smält smöret och låt det brynas lite, tills det tystnar. Blanda det med övriga ingredienser och tryck ut i en smord, rund form. Lägg på äppelklyftor. Strö över kanel. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna till toppingen och strö det över kakan. Grädda i 180 grader tills toppingen är gyllenbrun, ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar