söndag 7 mars 2010

Världens godaste aioli

Världens godaste aioli gjordes igår efter recept härifrån. Den blev precis som en bra aioli ska vara - fluffig majonnäs med smak av vitlök och lite hetta från chili. Perfekt till en god hamburgare!


2 Äggulor
2tsk Dijonsenap
1-2 Vitlöksklyftor, rivna
1tsk Sambal oelek
1tsk Louisiana Hot Sauce
saft från 0,5 citron (eller efter smak)
1,5dl Varmpressad rapsolja
0,5dl Olivolja

Blanda äggulorna med senap, cironsaft, samba, vitlök och Louisiana-sås. Vispa sedan i oljan, droppvis, eller i en mycket tunnstril. Vispa ordenligt - klart!!

1 kommentar:

  1. Hemlagad aioli är alltid gott och precis som du gillar jag att spica upp den med chilihetta. Jag tar sambal eller den goda rökiga chipotle pastan från Santa Maria.
    Gott, gott!
    Tycker fröken Dill

    SvaraRadera