lördag 30 maj 2015

Rabarber- och jordgubbskaka med frasig topping

En lättbakat kaka som är så god. Det frasiga strösslet som toppar kakan ger crunch och det brynta smöret ger kakan en härlig kolasmak. 




1 1/2dl Vetemjöl
1 1/2dl Socker
1 Ägg
1tsk Vaniljsocker
75g Smör

Topping:
25g Smör
1/2dl Havregryn
2 msk Socker
1/2msk Mjöl

Ca 2dl jordgubbar och 3-4 rabarberstjälkar i bitar.

Smält smöret och låt det brynas lite, tills det tystnar. Blanda det med övriga ingredienser och tryck ut i en smord, rund form. Lägg på skivade jordgubbar och rabarber. Smält smöret och blanda i de andra ingredienserna till toppingen och strö det över kakan. Grädda i 180 grader tills toppingen är gyllenbrun, ca 30 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar