lördag 30 maj 2015

Rulltårta med Amarula

Monika Ahlberg har skapat några recept med likören Amarula . Jag bakade denna rulltårtan igår och den var väldigt god. Serveras gärna med ett litet glas av den goda likören till...



CHOKLADRULLTÅRTA MED AMARULA-SMÖRKRÄM
Klassisk drömtårta men med smak av såväl choklad som Amarula!

KAKA
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
Knappt 1 dl potatismjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver

CHOKLAD- AMARULASMÖRKRÄM
150 g rumsvarmt smör
3 1/2 dl florsocker
2 äggulor
1/2 dl Amarula Cream
2 msk kakao

Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt.
Blanda potatismjöl, kakao och bakpulver. Tillsätt till äggsmeten. Rör om väl.
Bred ut smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan i 200° i ca 5 minuter.
Ta ut och låt svalna något.


Strö över lite strösocker. Lägg på ett nytt bakplåtspapper och vänd upp kakan med hjälp av en annan plåt. Dra bort det gamla pappret.
Rör ihop ingredienserna till choklad- Amarulasmörkrämen till en luftig smet. Bred smeten på kakan.
Rulla ihop till en rulltårta från långsidan genom att dra i pappret. Lägg den kallt eller frys den och skär sedan i sneda skivor vid servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar