torsdag 29 april 2010

Helstekt fläskfilé kryddad med örter och vitlök

Fläskfilé smaksatt med goda kryddor. Praktisk att förbereda för att servera kall vid en buffé. Funkar också jättebra varm med sås till. Såsen man kan göra av stekskyn blir fantastiskt god!

500g Fläskfilé
2 Pressade vitlöksklyftor
2msk hackad Rosmarin (färsk)
2msk hackad Salvia (färsk)
½dl Olivolja
Salt
Svartpeppar
Smör

Olivolja och rosmarin att garnera med vid servering.

Blanda samman vitlök, rosmarin, salvia och olivolja. Putsa fläskfilén och gnid in den med örtblandningen. Salta och peppra. Hetta upp smör i en gjutjärnsgryta. Bryn filén på alla sidor tills den får fin färg. Häll en skvätt vatten i grytan och låt filén puttra på svag värme under lock i ca 30-40minuter. Ta upp fläskfilén och låt den svalna något. Nu kan man passa på och sila stekskyn, för att sedan vispa ner grädde och lite redning för en supergod sås! Fläskfilén skärs sedan upp och läggs i en form. Garnera med rosmarin och ringla olivolja över.

2 kommentarer:

  1. Tack för receptet!
    Såååååå gott blev det:) Kolla gärna in min version.

    http://myadvertisingspace.blogg.se/category/mat-och-bak.html

    //Råbert

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails