En variant på Shephard's pie som är väldigt god. Smart och praktiskt dessutom med en "allt i ett gryta".
500g Högrev
2 Gula lökar
2 Vitlöksklyftor
Olivolja
1 Burk krossade tomater
2½dl Vatten
2msk Ketchup
2msk Tomatpuré
1 Bujongtärning
Salt
Grovmalen Svartpeppar
8-9 Potatisar, King Edward
1 Ägg
25g Smör
2dl Mjölk
Salt Vitpeppar
Riven Parmesan
Hacka lök och vitlök och fräs löken i olivolja i en gryta. Fräs sedan köttet. Häll över tomaterna och resten av ingredienserna och låt allt koka ihop i ca en halvtimme. Skala under tiden potatisen och koka i saltat vatten. Mosa potatisen när den är färdigkokt och vispa ihop med smör, mjölk, ägg och kryddor. Häll köttsåsen i en gryta och täck den med potatismoset. Riv parmesan över och gratinera sedan moset i 225grader i ca 15 minuter. Servera med en god sallad.
Det här låter toppen! Very British! :-) Jag älskar tacksamma allt i ett-rätter!
SvaraRadera