Detta beställs av oss minst en gång i månaden på Restaurang Shanghai i Malmö. Äntligen har jag kommit fram till ett recept som t.o.m. slår deras variant. Supergott! Så gott att vi hann äta upp allt innan jag kom på att jag skulle fotografera...
4 pers
Ca 800g Kycklingfilé
1dl Olja
3 Pressade Vitlöksklyftor
1msk Sambal Oelek
2msk Soja
1½tsk Curry
Sås:
Olja till stekning
3 Hackade vitlöksklyftor
1msk Sambal Oelek
Ca 2tsk Riven Färsk Ingefära
1½tsk Spiskummin
½Burk Jordnötssmör (Ca 100g)
1 Burk Kokosmjölk
Blanda ihop ingredienserna till marinaden. Dela kycklingen i mindre bitar och lägg kycklingen i marinaden. Låt marinera i ca 1 timme.
Fräs vitlök, sambal och ingefära i olja. Tillsätt spiskummin, jordnötssmör och kokosmjölk och låt koka upp. Smaka ev. av med mer sambal.
Stek kycklingen i olja i stekpanna.
Servera med såsen och jasminris.
Super gott!
SvaraRadera