Blev sugen på att testa något nytt när det gäller vetebullar. Blev kanelsnäckor med toscatopping. Hur gott som helst!
Ca 35 Bullar
50g Jäst
150g Smör5dl Mjölk
2tsk Mortlade Kardemummakärnor
1½dl Socker
1 Ägg
Ca 14dl Vetemjöl
1tsk Salt
Fyllning:
75g Smör
1½dl Socker
2-3msk Kanel
Toscasmet:
50g Smör
1dl Socker
50g Hackad mandel
1msk Grädde
1msk Vetemjöl
Smält smöret. Häll mjölken över. Känn efter så att blandningen är "fingervarm". Smula jästen i en bunke och häll sedan smör/mjölkblandningen över.Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl till en smidig deg. Låt jäsa i 1-1½timme. Rör under tiden samman ingredienserna till fyllningen. Kavla ut degen till en tunn platta. Bred på fyllningen och rulla sedan ihop till en rulle. Skär rullen i bitar, som läggs med snittsidan uppåt på en plåt. Låt jäsa i ca 45 minuter.
Koka ihop ingredienserna till toscasmeten under ständig omrörning tills den tjocknar något, låt koka i ett par minuter. Bred smeten på bullarna och grädda dem sedan i 250grader i 7-8 minuter.
De ser gudomligt goda ut!!
SvaraRadera