Nu när det är lätt att få tag på rabarber, rekommenderar jag verkligen att göra rabarberdricka. Friskt och gott, och alldeles utmärkt att blanda i drinkar. Går att smaksätta på olika sätt, själv föredrar jag att använda citron.
För ca 1½l saft:
Drygt 1 kilo rabarber skuren i bitar
1 l kokande vatten
1½tsk citronsyra
Smaksättning:
1 skivad citron
alt.
2 skivade lime
alt
1 kanelstång
4-5dl socker
Häll rabarbern, smaksättningen och citronsyran i en bunke.
Koka upp vattnet och häll det över. Täck med lock eller plastfolie och låt stå i ett par dagar i kylen. Sila sedan drycken genom en handduk ner i en kastrull och tillsätt sockret. Värm till ca 80 grader, rör om så att sockret löser sig. Tappa på väl rengjorda flaskor. Förvara i kyl. Späd med vatten efter tycke och smak.
Det där får mig att längta efter när min rabarberplanta är så stor att man kan plocka flera omgångar :)
SvaraRadera