måndag 18 februari 2013

Kyckling med currysås

En jättegod rätt, som är enkel att tillaga. Tar dock lite tid om man vill koka kycklingen hel, men det är det värt!
 

1 Hel Kyckling
1 Gul Lök
4-5 Svartpepparkorn
1 Skalad morot

1-2msk Curry
1msk Smör
Ev maizena redning

Skölj ur kycklingen och lägg den i en kastrull tillsammans med den skalade och klyftade löken, moroten och peppar. Låt koka i ca 1 timme, svårt att säga exakt tid, men den är klar när benen lossnar lätt. Låt svalna något, och tranchera kycklingen. Spara buljongen, sila den.

Fräs curryn i smöret. Späd med buljongen. Om man vill ha en tjockare sås, tillsätts lite maizena redning när såsen kokar. Tillsätt maizena tills konsistensen är bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails