En mustig och god gryta med inspiration från Thaiköket. Går snabbt att göra och att variera i oändlighet beroende på vilka grönsaker som finns hemma.
2 Port
1 Kycklingfilé, strimlad
1-2 Vitlöksklyftor
1 tumstor bit Ingefära, riven
1msk Sambal Oelek
2msk Röd Curry Pasta
1 burk Minimajs
1-2 Morötter, skalade och skurna i bitar
1 Burk Kokosmjölk
1 Burk Vatten
Nudlar, till 2 pers
Olja
Värm upp olja i en gryta. Fräs vitlök, ingefära, röd curry och Sambal Oelek. Tillsätt kycklingen och fräs den tills den är i princip genomstekt. Tillsätt kokosmjölk, minimajs, minimorötter och vatten, och låt koka en stund. När morötterna börjar mjukna, efter ca 5 minuter, så tillsätt nudlarna. Låt koka ytterligare 4-5 minuter. Smaka av och tillsätt ev mer kryddor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar