Passa på nu när äpplena mognat och gör en god äppelpaj till efterrätt!
Detta är en väldigt god och lyxig paj med krämig fyllning.
Pajdeg:
175g Smör
1dl Socker
3dl Vetemjöl
1tsk Bakpulver
Smält smöret. Blanda sedan med övriga ingredienser och tryck ut i en pajform.
Fyllning:
5-6 Äpplen, klyftade och skalade
1 ½ dl Socker
400g Mascarpone
1msk Kanel
1 Vaniljstång
1 Ägg
4 Äggulor
100g Mandelmassa
Lägg de klyftade äpplena ovanpå pajdegen. Strö över 1msk av sockret och kanelen. Blanda mascarpone, innandömet från en vaniljstång, ägg och äggulor i en bunke och häll smeten över äpplena. Toppa med riven mandelmassa. Grädda i 175 grader i ca 35 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar