En mustig, god soppa att värma sig med.
4 pers
4 Potatisar
2 Stora morötter
2 Palsternackor
1 Gul lök
400g Köttfärs
1,5 liter Vatten
2 Buljongtärningar
1 tsk Grovmalen svartpeppar
1 tsk Malda Spiskummin
Salt efter smak
2 msk Tomatpuré
1 msk Ketchup
Skala alla grönsaker. Skiva potatisen och riv morötter och palsternackor. Lägg allt i en stor kastrull.
Häll över vattnet och tillsätt buljongtärningarna. Koka upp och håll kokande.
Fräs under tiden färsen i smör tillsammans med den hackade löken. Krydda färsen med kryddorna.
När färsen är genomstekt, rörs den ner i kastrullen med rotsakerna. Tillsätt tomatpuré och ketchup. Låt koka cirka 20-30 minuter. Känn efter så att potatisen är mjuka. Smaka av och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar