En paj, som alltid uppskattas, och som är så enkel att göra. Det enda som tar tid är att koka den kondenserade mjölken, men det kan man å andra sidan göra flera dagar i förväg.
1 burk Kondenserad, sötad mjölk
3-4 skivade bananer, eller hallon, jordgubbar.
2-3dl Vispgrädde
1 msk Socker
1 tsk Vaniljsocker
Riven vit eller mörk choklad.
Ta pappret av konservburken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnade burken i en kastrull. Fyll på med vatten så att burken täcks. Låt koka ca 2 timmar. Tag upp burken och låt den svalna.
Blanda kexen med smält smör i en mixer. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt. Öppna burken och bred ut den goda kolakrämen över pajskalet.
Skiva bananerna eller bären och lägg ovanpå.
Vispa grädden med sockret och bred över och strö till sist chokladen över pajen.
200g Digestivekex
100g Smör1 burk Kondenserad, sötad mjölk
3-4 skivade bananer, eller hallon, jordgubbar.
2-3dl Vispgrädde
1 msk Socker
1 tsk Vaniljsocker
Riven vit eller mörk choklad.
Ta pappret av konservburken med kondenserad mjölk och lägg den oöppnade burken i en kastrull. Fyll på med vatten så att burken täcks. Låt koka ca 2 timmar. Tag upp burken och låt den svalna.
Blanda kexen med smält smör i en mixer. Tryck ut degen i en pajform och ställ kallt. Öppna burken och bred ut den goda kolakrämen över pajskalet.
Skiva bananerna eller bären och lägg ovanpå.
Vispa grädden med sockret och bred över och strö till sist chokladen över pajen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar