Denna middag blev sjukt god, och att göra egna gnocchi var väl värt besväret. Inte så klurigt alls, men vansinnigt gott, särskilt när de få steka lite i smör och bli frasiga. Nu hade jag bråttom när jag fixade gnocchisarna, så de blev inte så vackra, men med lite tid och tålamod så blir de riktigt tjusiga.
4 Pers
Ca 800g Kotlettytterfilé
1½msk Grovkornig Dijonsenap
2½dl Grädde
2dl Mjölk
Gnocchi
Ca ½kg Mjölig potatis
1 Ägg
Lite salt
1½dl Mjöl
Skivs filén, salta och peppra och stek i smör. Lägg upp skivorna på ett fat och häll grädde, mjölk och senap i pannan. Låt koka upp och lägg sedan tillbaka köttet
Gnocchi:
Koka potatisen med skal på, och pressa den sedan. (Då fastnar skalet i pressen - smidigt!). Blanda med ägg, salt och mjöl. Det ska inte klibba. Om det gör det, så tillsätt lite mer mjöl. Rulla tillfingertjocka längder och skär i centimeterstora bitar, som sedan mönstras genom att man pressar varje bit med en gaffel. Koka gnocchin i saltat vatten tills de flyter upp på ytan. Plocka då upp dem och lägg dem på en tallrik.
Stek i rikligt med smör tills de är frasiga. Servera direkt.
Mums! Mat helt i min smak :D
SvaraRadera