Ja, och om man vill göra det med minsta möjliga ansträngning, men med perfekt resultat, ska man följa detta recept!
2 Baguetter
1/4 pjt Jäst
6-7dl Vetemjöl (Special)
3dl Ljummet vatten
2tsk Salt
Ett par matskedar av solrosfrön, eller linfrö eller vetekli.
Blanda alla ingredienser till en lös, klibbig deg i en bunke.
Täck bunken med plastfolie. Låt vila över natten.
Värm upp ugnen till 275 grader. Låt en plåt vara kvar i ugnen.
Tippa sedan upp degen på mjölat bord, snurra till 2 baguetter och lägg på bakplåtspapper. Ta ut den varma plåten och fös över bakplåtsappret med baguetterna på den. Skjutsa in plåten i ugnen, och kasta därefter in ett glas kallt vatten på ugnens botten innan luckan stängs.
Grädda i ca 15 minuter. Klart!
Nybakat bröd är gott!
SvaraRadera