söndag 23 december 2012

Hallonmoussetårta

En julröd tårta som passar fint som dessert. Frisk och god mousse som tillsammans med den sega browniebottnen blir en riktig delikatess, men som är väldigt enkel att göra och går bra att förbereda.

120 g mörk choklad
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 1/2 msk vaniljsocker
1 krm salt
1 1/2 dl vetemjöl
 
250g  frysta, tinade hallon
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
 
Smält choklad och smör i vattenbad.  Tillsätt sockret och rör till en jämn smet. Tillsätt äggen och rör om. Tillsätt vaniljsocker och salt. Vänd ner mjölet. Smörj en rund bakform. Lägg gärna ett bakplåtspapper i botten och häll i chokladsmeten. Grädda i ca25 minuter i 175 grader. Låt svalna.
 
Mixa hallonen och passera dem. Koka sedan upp purén med gelésocker. Låt svalna. Vispa grädde med vaniljsocker och blanda sedan grädden med hallonpurén. Häll moussen på den avsvalnade chokladbottnen. Ställ in i kyl och låt stelna, tar några timmar. Förbered gärna så här långt redan dagen innan servering. Tårtan går också bra att frysa så här, för att sedan dekoreras när den fått tina lite.
Dekorera med grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails