lördag 29 oktober 2011

Spot and tell: Kronfågel deli med gratinerat parmesanmos, trattkantarellsås och svartkål

Har nu testat Kronfågels senaste smaksättningar på Kronfågel Deli; Grillad paprika och Salvia/Proscuitto. Kronfågel Deli är färsk svensk kyckling förpackad i ugnsfast form. Varje förpackning innehåller 2 portioner och tillagas i ugn på 20-30 minuter. Tycker hela konceptet är väldigt smart, och kycklingen är mör och fin. Av de två nya smakerna är det grillad paprika som går bäst hem. Vi tyckte att örtkryddningen tog lite överhand i smaken Salvia/Prosciutto. Kycklingen serverades ikväll med en sås gjord på färska trattisar, som först frästes i smör, kryddades med salt och peppar, och som slutligen fick puttra i en skvätt grädde. Gjorde också duchessepotatis, som smaksattes med riven parmesanost, och gratinerades därefter i 250graders ugnsvärme i ca 10 minuter. Till maten provade vi för första gången svartkål, som är en korsning av Savoykål och grönkål. Den fick fräsas mjuk i smör, och bara kryddas med salt och peppar, och blev ett trevligt sällskap till rätten.
(Bilder lånade av kronfagel.se)

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails