onsdag 9 november 2011

Pasta Carbonara

Enkelt och gott! Toppa med drivor av riven parmesanost!

2 port

½dl Grädde
2 Ägg
ca 1 dl riven parmesanost
Grovmalen svartpeppar
Riven parmesanost
2 portioner kokt pasta
1 pkt Bacon

Klipp baconet i bitar och fräs det knaprigt i en stekpanna. Koka under tiden pastan. Vispa ihop ägg, grädde, svartpeppar och parmesanost. Häll av pastavattnet när pastan är al dente. Blanda med ägg/parmesanröran och rör ihop tills det blir en krämig blandning. Toppa med bacon, massvis av parmesan och nymald svartpeppar.

1 kommentar:

  1. Pasta Carbonara är vår favorit! Visst är det gott! Själva ordet Carbonara kommer från att det var kolarhustrun som gjorde den (svarta prickar) och därav fick den sitt namn. Fast det visste du säkert!
    Kram!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails