tisdag 1 november 2011

Världens godaste mandeltårta

En lättbakad och fantastiskt god tårta. En favorit hemma hos oss.

Botten
4 Äggvitor
125g Mald mandel
1dl  Socker

Kräm
4 Äggulor
1dl Vispgrädde
1dl Råsocker Strö
125g Smör

2dl Vispgrädde

Vispa äggvitorna fast och vänd sedan ner mald mandel och socker. Bred ut smeten till en rundel på ett smort smörpapper och grädda i 175grader i ca 25 minuter, tills bottnen är gyllenbrun.
Vispa ihop äggulor, grädde och socker i en kastrull och låt sjuda under ständig vispning tills smeten tjocknar. Smeten får absolut inte koka. Tag kastrullen från plattan och vispa ner smöret. Låt smeten svalna. Bred smeten sedan över den kalla tårtbottnen och garnera med vispad grädde. Klart!

3 kommentarer:

  1. Åh, vad fin den blev! Låter toppengod, och det är alltid härligt med recept som inte ber om halva skafferiet ;) Tack för receptet!

    SvaraRadera
  2. Fin blogg:) Kika in på min blogg och lämna gärna en kommentar. Se vardagslivet för en matälskande trettonåring!

    SvaraRadera
  3. Den ser väldigt rar ut! Jättefin!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails