söndag 22 januari 2012

Årets test av semlor/fastlagsbullar - semla nr 2!

Idag blev det test av en hemgjord semla, fast med köpt vetebulle. Vetebullen var av märket Södervidinge. Mandelmassan var hemgjord (100g mandel, 100g socker som mixades i 10 minuter i en matberedare, sedan tillsattes en skvätt grädde för konsistensens skull. Grädden fylldes på en sifon med lite florsocker som smaksättning.

Vetebullen: Smaken var det inget större fel på, god kardemummasmak. Dock var det något med smaken som gjorde att man tydligt märkte att den inte var hemmagjord. Bullen är dessvärre något torr, och inte så luftig. (Bullarna var bakade igår enligt etiketten). Dessutom lite för välgräddad för min smak.
Mandelmassan: Mmm, den blev god, mycket mandelsmak.
Grädden: God och riktigt fluffig.
Utseende: Nja, inte toppen, mycket beroende på att jag var lite väl häftigt på avtryckaren på sifonen.
Helhetsintryck: God fastlagsbulle, som hade blivit en riktig höjdare om vetebullen varit av bättre kvalitet. Eftersom själva vetebullen är något av det viktigaste med en god fastlagsbulle, så drar det ner betyget betydligt när bullen inte är riktigt bra.
Pris: ca 6,50:- (Bulle 2,50:-, Grädde ca 2:-, Mandelmassa ca 2:-)
Betyg: 7/10

1 kommentar:

  1. Jag har aldrig gjort hemlagad mandelmassa. Det lät gott och alldeles underbart till egna semlor! Antar att sifonen fluffar grädden mer än en visp kan?

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails