måndag 14 maj 2012

Extra fluffigt frasiga kanelbullar

Ja, fluffigt frasiga låter kanske konstigt, men just så blir de här bullarna som är som ett mellanting mellan vanliga vetebullar och wienerbröd. Hur gott som helst!

50g Jäst
125g Smör
5dl Mjölk
2tsk Mortlade Kardemummakärnor
1½dl Socker
1 Ägg
Ca 14dl Vetemjöl
1tsk Salt

Fyllning:
100g Smör
1½dl Socker
2-3msk Kanel

1Ägg
Pärlsocker


Smält smöret. Häll mjölken över. Känn efter så att blandningen är "fingervarm". Smula jästen i en bunke och häll sedan smör/mjölkblandningen över.Tillsätt övriga ingredienser och knåda väl till en smidig deg. Låt jäsa i 1-1½timme.  Kör smöret till fyllningen i mikron i några sekunder så att det mjuknar.  Kavla ut degen till en fyrkantig, tunn platta. Bred på ett lager smör och vik sedan plattan, så att du harf en ny, hälften så stor platta. Kavla ut denna igen, och upprepa momentet. När du sedan återigen kavlat ut till en rektangel, breds det sista lagret smör på, men denna gången toppas det med socker och kanel. Vik sedan deneg för sista gången och skär ut ca 1½cm stora bitar. Tvinna varje bit och rulla ihop till en snurra.  Låt jäsa i ca 45 minuter.
Pensla med ägg och strö över pärlsocker. Grädda dem sedan i 250grader i 7-8 minuter.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails