tisdag 17 juli 2012

Pannkakor med nykokt jordgubbssylt

Pannkakor med nykokt jordgubbssylt. Finns det något godare?


Jordgubbssylt

2kg Jordgubbar (Rensade och halverade)
1kg Syltsocker
(1 vaniljstång)

Blanda jordgubbar och socker i en stor kastrull eller gryta. Om du vill ha vaniljsmak på sylten, så tillsätt en halverad vaniljstång samt de urskrapade fröna från vaniljstången. Låt allt koka ihop och sedan koka i ca 5 minuter. Ta bort skummet från ytan, och fyll genast upp sylten på väl rengjorda burkar. (Jag brukar värma burkarna i 100gradig ugn en liten stund innan)

3 kommentarer:

  1. Mums, så gott! Tänk hur gott det alltid är med pannkakor och sylt :)

    SvaraRadera
  2. Hemmagjord sylt/marmelad är den godaste! Vill inte äta någon annan sylt :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails