söndag 19 augusti 2012

Havrebröd

Detta brödet fanns det recept på i senaste numret av Buffé. Gott och saftigt. Helt ljuvligt med enbart smör på när det kommer ut ut ugnen.






8dl Havregryn
5dl Kokande vatten
50g Jäst
5 dl Kallt vatten
1msk Salt
4msk Linfrö
ca 14dl Vetemjöl

Häll havregrynen i en bunke och häll det kokande vattnet över. Rör om och låt stå i ca en kvart. Smula sönder jästen i en bunke och blanda med alla övriga ingredienser och "havregröten". Knåda i ca 10 minuter (här är det ju rätt skönt att använda sig av maskin som hjälp). Låt jäsa i en halvtimme. Baka ut till 3 avlånga bröd, som får jäsa i ca 45 minuter,
Baka i 200grader i ca 30 minuter.


1 kommentar:

  1. Nybakat bröd med smör låter gott och en fin doft sprids i hemmet!

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails