söndag 23 december 2012

Leilas saffranskaka

Till julfikat är denna saffranskaka ljuvligt god. Smaken av rom passar så fint till saffran och kokos. En riktigt saftig kaka. Recept av Leila Lindholm.

3 ekologiska ägg
2 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk 3%
1/2 g saffran
50 g smör
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk ljus rom
Smör och kokosflingor till formen
    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
    3. Koka upp mjölken med saffran och tillsätt smält smör, blanda det med och eventuellt rom äggsmeten.
    4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
    5. Smörj och bröa en sockerkaksform med kokosflingor. Fyll den med smeten.
    6. Grädda kakan i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
    7. Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller brödgaller.
     

    1 kommentar:

    1. Den har jag också testat vid ett tidigare tillfälle. Jag gillar Leilas recept.

      SvaraRadera

    Related Posts with Thumbnails