torsdag 31 januari 2013

Quesadillas med svamp

Ja, bilden är ju ingen höjdare i sig, men riktigt god snabbmat var dessa quesadillas fyllda med svampstuvning och cheddar.


Tortillabröd

400g Skogschampinjoner
1 klick Smör
Salt
Vitpeppar
1msk Vetemjöl
2½dl Matlagningsgrädde
1 Skvätt Soja
Riven cheddarost

Gör först champinjonstuvningen:
Rensa och skiva champinjonerna. Fräs dem i smör i en kastrull tills de avgett allt vatten. Strö över vetemjöl, rör runt och häll på grädde, kryddor och soja. Låt puttra i ca 10 minuter, Smaka av och krydda eventuellt mer.
Detta blir en bra mycket större batch än vad som behövs till några quesadillas, men den håller några dagar i kyl och är jättegod till exempelvis omelett, crepes, eller varma mackor.

Hetta upp en stekpanna. Bred ut stuvning på en tortilla och riv en massa lagrad ost över. Täck med en ny tortilla. Lägg den i den heta stekpannan och tryck ihop den något. När undersidan börjar få färg och bli frasig är det dags att vända quesadillan och låta den bli lika frasig på andra sidan och vid det här laget bör osten också ha smält.

Skär upp quesadillan och servera direkt!

1 kommentar:

  1. Tack för receptet, Testade det igår. Hemskt gott till Fredagsmyset framför tv:n. Passar bra att dricka ett glas öl eller vitt vin också :)!

    Mvh Susanne

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails