fredag 7 februari 2014

Taco-köttfärssoppa

En tacokryddad soppa värmer gott i förkylningstider.
Serverade den med chili- och paprikasmaksatt crème fraîche, blev väldigt gott!
 
 

4 port

400g Köttfärs
Smör
1 Gul lök
½påse Tacokrydda
5 Potatisar
3 Morötter
1msk Tomatpuré
2msk Ketchup
2 Buljongtärningar
1l Vatten
Grovmalen Svartpeppar

Skala och skiva potatisen och skala och grovriv morötterna. Lägg dem i en kastrull tillsammans med 1 l vatten och buljongtärningarna. Låt koka upp. Fräs under tiden köttfärsen och en hackad gul lök i smör, så att färsen blir smulig och löken "genomskinlig". Tillsätt tacokrydda och en liten skvätt vatten. Blanda allt och låt det fräsa ihop ett par minuter. Tillsätt köttet till kastrullen med potatis och morötter och smaksätt med ketchup och tomatpuré. Krydda med lite grovmalen svartpeppar. Låt koka under lock tills potatisen är mjuk. Smaka av med salt och peppar. Servera!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails