fredag 26 september 2014

Frozen cheesecake


 
En dessert som går snabbt att göra och som är så bra att ha på lut i frysen till när det kommer oväntat besök. Kan smaksättas på en massa olika sätt. Denna gången smasksatte jag enbart med vaniljsocker, men det blir också jättegott med exempelvis lite rivet citron- eller apelsinskal, 150g smält, mörk choklad eller 0,25g saffran. Blanda alltid i smaksättningen i ägguleblandningen,

 




3 Äggvitor
3 Äggulor
1 ½dl Socker
200g Philadelphiaost
2tsk Vaniljsocker
3dl Vispgrädde
5-6 Digestivekex

Bär till garnering

Plocka fram 3 bunkar. Vispa äggvitorna till hårt skum i en. Vispa äggulor, socker, philadelphiaost och vaniljsocker fluffigt i en annan och vispa slutligen grädden i den tredje.
Vänd ihop de tre smeterna och häll upp i en form. Strö krossade digestivekex över och frys minst i en 4-5 timmar.

2 kommentarer:

  1. WOW det där ser så smaskens ut att det bara vattnas mmm :) hoppas du får en solig hösthelg.

    Ny post ute...Härliga kokosfett naturens under :)

    LOVE Maria at inredningsvis - Swedish decor, food, and fashion

    SvaraRadera
  2. Tack detsamma! Och ja, det är väldigt gott;-)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails