måndag 6 oktober 2014

Roys Äppeltosca

En sjukt god kaka från Roy Fares nya bok Delicious. Boken är så fin, och recepten fantastiska. Denna goda kaka blev det första receptet som testades.
 
 

175 g sötmandel (2,75 dl)
120 g rumsvarmt smör
120 g florsocker (2 dl)
110 g ägg (2st)
30 g äggula (2st)
30 g vetemjöl (0,5 dl)
2  äpplen, gärna Alice
15 g strösocker (1 msk)
5 g malen kanel (1 tsk)
Tosca:
100 g smör
95 g strösocker (1 dl)
20 g vetemjöl (2 msk)
20 g mjölk eller grädde (2 msk)
100 g mandel, flisad eller flagad (2 dl)

Mal mandeln och rör smör och socker fluffigt.
Tillsätt äggen och mandeln och de övriga ingrdienserna. Häll i en smord och bröad form.
Skala och skiva äpplena och stick ner dem i smeten. Toppa med kanel och socker. Grädda i 180grader i ca 30 minuter. Gör under tiden toscasmeten. Låt alla ingredienser utom mandeln smälta i en kastrull och rör sedan ner mandeln. Bred ut smeten över kakan och grädda i 210grader tills toscatäcket är gyllenbrunt. Låt kakan svalna och servera med vaniljvisp.
 
     
     

    Inga kommentarer:

    Skicka en kommentar

    Related Posts with Thumbnails