söndag 19 juli 2015

Vinn havreprodukter!

Vinn havreprodukter från Lantmännen!Nu startar jag en tävling i samarbete med Lantmännen. 
Havre har många hälsoegenskaper och är supermat från svenska åkrar. Havre innehåller både fibrer, mineraler och vitaminer samt dessutom betaglukan som har visat sig minska kolesterolhalten i blodet. 

Lantmännen har de senaste åren utvecklat ett flera nya havreprodukter och nu finns exempelvis havredryck, havreflakes och havrepasta. Nu startas SUPER-HAVRE-ME - ett initiativ från Lantmännen för att fler ska få in mer havre i vardagen och inspireras av havrerecept. Under 14 dagar går det att testa olika recept, havreprodukter och lära sig mer om havre. Mer information på Lantmannen.se och dela gärna havrerecept med hashtag #superhavreme

Vill du få en havrelåda med fem av Lantmännens havreprodukter; AXA Gröt Aprikos Blåbär, AXA Havre Flakes, Kungsörnen Havrepasta, AXA Ekologiska Havregryn och GoGreen Havredryck? 

Det enda du behöver göra för att vinna är att skriva en kommentar på detta inlägg om varför du vill vinna havrelådan. Jag väljer sedan ut den med bäst motivering.Kommentera senast 25/7!Lycka till! ​​

42 kommentarer:

 1. Lantmännen havregryn är riktig supermat, det vill jag gärna lägga på mitt fat, för havregryn är bra för kroppen, och så smakar det också helt toppen!

  SvaraRadera
 2. Jag är dålig på att välja nyttig mat så jag vill smaka och få in bättre val.
  Hälsningar Hedda
  heddajansdotter@gmail.com

  SvaraRadera
 3. Vi använder väldigt mycket havregryn i allt från vanlig gröt till mer avancerade bakverk, eftersom det är en ingrediens som snabbt förhöjer smaken.

  Därför vore det jättekul att få vinna lite nya havreprodukter som vi aldrig har testat! :)

  Med vänlig hälsning,
  Jerker - jerker@mac.se

  SvaraRadera
 4. Helena i Uppsala
  Jag har försökt minska på veteprodukter, speciellt pasta, men brun fullkornspasta är inte gott! Havrepastan däremot, är jättebra! Och kan man använda havremjölken till bakverk? Vi har en tjej i kören som är både gluten- och laktosintolerant och hon måste ofta ha med eget fikabröd. Det skulle vara så roligt att kunna överraska henne med fikabröd som hon faktiskt kan äta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, det går jättebra. Som t ex till kanelbullar!

   Radera
 5. Havregryn används flitigt här, men sen tar det stopp. Vore kul att få testa på nya produkter av mitt favoritgryn!

  SvaraRadera
 6. Har så dålig fantasi så toppen om jag vann detta. Behöver äta nyttigare och sundare än förut så jag kan må bättre.

  SvaraRadera
 7. Jag vill om kroppen min värna
  såväl hjärta, mage som hjärna
  Nu är målet.
  att fylla brödhålet
  med nåt som ger bra energi
  Hoppas därför vinna SUPER-HAVRE-ME!

  kirene@spray.se

  SvaraRadera
 8. Julianna fredriksson20 juli 2015 22:29

  Jag vill ändra min livssyn när det gäller nyttigare och hälsosammare mat. Så jag får en insyn att havregryn är det bästa för min mage.

  Mvh Julianna Fredriksson
  julianna@bredband2.com

  SvaraRadera
 9. Hejsan !

  Jag tycker det är gott med havregryn. En havrelåda med massa för mig nya produkter vore fantastiskt roligt och inspirerande att få testa & smaka .Vill prova på att laga lite nya havre rätter för hälsosamt & nyttigt det gillar jag
  / Vänligen Carola Mail carola@destin.se

  SvaraRadera
 10. Jag älskar havregryn. En tallrik havregrynsgröt till frukost ger mig en perfekt start på dagen,
  lydia_sleyman@hotmail.com

  SvaraRadera
 11. Vackert gräs som står på fälten kan bli bra och nyttig mat till hela familjen. Men man och barn låter sig inte luras av min goda gröt, de gillar ej klibbiga kastruller och mitt "tjöt". Nu vill jag smyga in havre i kosten med hjälp av er låda, det kommer gangna dem båda!
  lois_82@hotmail.com

  SvaraRadera
 12. Här hemma så äter vi nyttig mat och bra för kroppen. Vinna detta skulle hela familjen bli glada då vi älskar havre jättemycket.


  bloodsband@live.se

  SvaraRadera
 13. Hoppas att denna låda kan få oss att komma på nya nyttiga ex mellanmål/ kvällsmål. Barnen får förhoppningsvis en ny favorit. Vore kanon att få lite ny inspiration!!!!

  SvaraRadera
 14. Vi är en familj på fem som försöker öka vårt havreätande. Det vore kul att testa dessa produkter - eller ja, havrepastan är klockren - den använder vi redan! carola(at)officefixarna.com

  SvaraRadera
 15. Jag kämpar hårt för att bli mitt bästa jag. En del i detta är maten och såklart vikten. Jag vill äta nyttigt både för att få god näring och för att minska midjemåttet. Än är jag inte helt i mål, men mer än halvvägs mot mitt mål kan jag ändå känna mig stolt! Jag skulle verkligen vilja vinna detta havre-kit, som skulle kunna hjälpa mig i min hälsostrid!
  /Fia, fiavinnare@hotmail.se

  SvaraRadera
 16. Jag har slutat med att äta glutenprodukter eftersom jag mår bättre utan det och det hade varit kanon att få havreprodukter som är ett väldigt bra supstitut för vete!
  /saraeriksson@hotmail.com

  SvaraRadera
 17. Vilken drömvinst till mig som student! Jag är jättedålig på att äta nyttigt, för att det är sååå oerhört dyrt för mig. Vore superkul om jag vann och kunde unna mig nyttigheter.
  neapeapajbraj@hotmail.com

  SvaraRadera
 18. Det skulle vara fantastiskt att vinna havreprodukter för en hälsomedveten kvinna, en välkommen gåva i sommar vill jag lova!

  SvaraRadera
 19. Min chef har retat mig för att jag äter Weetabix till lunch, och påstår att det är hästmat. Nu tänkte jag satsa på supernyttig havre i stället, och med en hel havrelåda skulle karln minsann få se på hästmat!

  SvaraRadera
 20. Varje morgon när jag efter duschen är blöt
  Gör jag i ordning min havregrynsgröt
  Samma visa i flera år
  Kanske man skulle testa ett annat spår
  Men jag vill inte överge mina nyttiga och hälsosamma gryn
  Därför skulle Lantmännens produkter vara perfekt för att vidga vyn

  SvaraRadera
 21. Jag är jätte kräsen och har varit det i hela mitt liv. Folk brukar skoja med mig och säga att "du äter väl bara pasta och pannkakor"! Och det finns faktiskt ganska mycket sanning i det.... Har länge tänkt att jag måste börja äta lite mer hälsosamt....men jag är ju så kräsen. Det är så mycket jag inte tycker om. Därför vore havrelådan en superbra start för ett hälsosammare liv! Havre-pasta låter jätte intressant för min del! Och kanske jag kan försöka byta ut hälften av vetemjölet till havregryn, i pannkakorna?! Och mjölk har jag inte druckit sedan jag var 1,5 år gammal. Men havredryck kan jag kanske börja dricka istället? Och byta ut mannagrynsgröten på morgonen till havregrynsgröt med aprikos och blåbär. Det låter ju faktiskt riktigt gott! Jag känner mig supertaggad på ett nytt havrerikt liv! Hoppas massor!

  Annika Nilsson
  aneritrea@hotmail.com

  SvaraRadera
 22. skulle gärna vinna detta fina paket,
  då varorna kan användas alltifrån gröt till härligt nyttig pannkakssmet, och med Lantmännens sigill på, Sveriges bönder och natur bättre mår!
  elizabeth_johansson@hotmail.com

  SvaraRadera
 23. Vår dotter som är glutenfri vegetarian uppskattar havreprodukter väldigt mycket. Det är ett mycket bra komplement till övrig kost, vore jättekul att prova. anders@sjoberg.com

  SvaraRadera
 24. Vi har smakat havreflaksen, de är jättegoda!! Vill prova och se om de övriga produkterna håller samma klass!!

  SvaraRadera
 25. Jag skulle behöva börja äta mer nyttigt. Åt mycket havre som barn. Jag tror jag skulle uppskatta smaken mer idag.

  Mikael Gustafsson
  gustafsson_gurra@hotmail.com

  SvaraRadera
 26. En del av AXA:s havreprodukter har jag testat och gillat, dessutom uppskattar jag havre generellt. En del produkter återstår att bedöma. Jag skulle vara tacksam för möjligheten att pröva denna låda!
  Maria (marishkasenator@gmail.com)

  SvaraRadera
 27. Min man gillar havregrynsgröt till frukost - så lite mer havreprodukter skulle inte "sitta fel" ! Vore kul att pröva lite andra produkter också !!

  SvaraRadera
 28. Jag vill väldigt gärna vinna! :-) Har slutat med gluten för ett år sen, och vill hitta mer variation i vardagen. Inte ätit pasta på väldigt länge och havrepasta låter gott! Även sugen på att testa nya frukostalternativ som de övriga produkterna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och mailadress kanske ni behöver också: therese.charlotte (@) gmail.com

   Radera
 29. Jag har en dotter på 1,5 år som så smått börjar äta 'riktig' mat med god aptit. Jag vill ge henne nyttig och bra mat som jag vet kommer från svenska gårdar.

  /jeja_2000@hotmail.com

  SvaraRadera
 30. Havre är en fantastisk växt med så många hälsoegenskaper! Full av betaglukaner som sänker blodsockret, bra proteinkvalité och inte minst oerhört gott! Går att använda till så många olika saker. Havremjölk har vi druckit hemma sen det kom. Så gott! Försöker få i mig havre i någon form varje dag. Kul också att det är en produkt som går att odla i Sverige. Denna låda innehåller produkter som jag hittills inte provat, så det vore jättekul att vinna!

  /loysanlouise@yahoo.se

  SvaraRadera
 31. Havregrynsgröt är toppen och är nyttig för kroppen.Lantmännen har produkter som man ska satsa på

  SvaraRadera
 32. Jag är uppvuxen på havre, känner mig som en häst.
  Havre är dock det som smakar bäst. Skulle gärna vilja smaka på denna låda vars produkter är nya för mig.

  Rosita
  ros_ita_2006@hotmail.com

  SvaraRadera
 33. Jag är i stort sett allergisk mot allt som inte är havregryn. Dessutom är det väldigt bra och nyttigt för hyn.

  SvaraRadera
 34. Jag har ett starkt minne av att jag som barn blev tvingad att sitta kvar vid matbordet tills jag hade ätit upp min havregrynsgröt som för länge sedan hade kallnat. Det var nog 25 år sedan, och jag har inte ätit gröt sedan dess. Tror det är dax nu:)

  lindquist.asa@gmail.com

  SvaraRadera
 35. Jag studerar och är känslig för både laktos och gluten.Äter jag det så har jag en härlig dag att se fram emot i skolan, nu var jag ironisk. Havre däremot är en dröm för min mage.Det gör att jag kan fokusera på mitt skolarbete och orka med att vara social, dessutom är det mättande. Som studerande har jag inte råd att vara hungrig hela dagen :-) . Jag skulle vara jätteglad om jag vann ! sophie_nilssonx@outlook.com

  SvaraRadera
 36. Vet hur man ska börja dagen...
  med någon av de fyra sädesslagen!
  Men slarvar, vitt bröd och kaffe, inget bra alternativ,
  eftersom jag o magen vill leva ett hälsosamt liv.
  Hälp mig komma igång en ny vana, mättande och trygg,
  så jag får mer råg (havre!) i min rygg!
  brimaro@hotmail.com

  SvaraRadera
 37. Havre är full av bra energi, fiber och fetter. Havre mjukar upp min mage och mitt hjärta. Jag vill testa nya havreprodukter. anle@hotmail.se

  SvaraRadera
 38. Havre är bra för kropp och själ, håller oss mätta under många timmar.
  Finns för mig obeprövade produkter i havrelådan jag inte provat trotts att jag varje morgon äter havre till frukost.
  cia.a@hotmail.se

  SvaraRadera
 39. Havreprodukter bekommer mig väl
  håller mig nöjd till kropp och själ
  vete, råg och korn får min kropp att protestera
  men havre får den att längta efter mera
  vad gjorde jag om havremat inte fanns?
  - då skulle jag tappa både hälsa och balans!
  gerdan.tavling@gmail.com

  SvaraRadera
 40. Älskar havre och skulle nog kunna leva på havregrynsgröt i olika varianter (gillar att experimentera och krydda gröten med massa oväntade kryddor).

  SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails