söndag 22 augusti 2010

Omelett med kantareller

En hel del verkar vara bortskämda med litervis av kantareller bakom knuten. Här i Malmötrakten har vi ju det inte så, men istället är vi bortskämda bmed bra frukt- och grönsakshandlare som säljer delikatessen, så då är det bara att köpa ett par hekto och göra något gott...allt blir ju gott med kantareller...

Till omeletten, 1 Port

2Ägg
3msk Vatten
Salt Vitpeppar
Smör

2hg Kantareller
1msk smör
2dl Grädde
Salt
Vitpeppar

Rensa kantarellerna och fräs dem i smör tills de "knäpper" lite. Salta lite. Häll över grädden och peppra. Låt puttra i ett par minuter. Smält smöret i en stekpanna. Vispa samman ägg, vatten, salt och peppar och häll smeten i pannan. "Hacka" lite med stekspaden, så att det blir små hål dit den ogräddade smeten rinner. Stek tills undersidan har fått lite färg och ovansidan fortfarande är krämig. Stjälp upp omeletten på en tallrik. HÄll stuvningen över och vik över andra sidan av omeletten. Servera!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails