måndag 2 augusti 2010

Päronbiskvier

Det är få konditorier i Malmö som säljer päronbiskvier. Tråkigt.
Då får man ta saken i egna händer och göra egna. Blev faktiskt jättegoda. Inte dumt att ha några burkar päronbiskvier på lut i frysen, det blev riktigt många av det här receptet, ca 40st.

Biskvibottnar:

400g Mandelmassa
3 Äggvitor
2dl Socker

Päronkräm:

200g Smör
3 Äggulor
4dl Råsocker Flor
½tsk Ekologiskt vaniljpulver
1½tsk Päronessens
Grön Karamellfärg
300g vit choklad
Mixa ingredienserna till biskvibottnarna i en matberedare. Spritsa sedan ut bottnarna på en plåt och grädda i 200grader i ca 10-15minuter. Låt svalna. Vispa alla ingredienserna till päronkrämen riktigt länge tills smeten blir fluffig och fin. Spritsa eller bred på krämen på biskvibottnarna. Ställ dem att stelna i kyl. Smält chokladen och doppa sedan biskvierna i chokladen och låt dem sedan stelna. Förvara i kylskåp.

4 kommentarer:

  1. Det är ju så gott med päronbiskvier!! måste testa ditt recept..

    SvaraRadera
  2. Misstänker att det är vit choklad med grön karamellfärg du menar med smält chokladen some j finns i receptets ista

    SvaraRadera
  3. Hej! Det går åt ca 300g vit choklad att doppa biskvierna i. Har uppdaterat receptet nu!

    SvaraRadera
  4. Dessa ska jag prova. var så säker....
    Fikade på Lindahls Konditori i Norrköping och där hade de dessa läckerbitar :)

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails