Det är få konditorier i Malmö som säljer päronbiskvier. Tråkigt.
Då får man ta saken i egna händer och göra egna. Blev faktiskt jättegoda. Inte dumt att ha några burkar päronbiskvier på lut i frysen, det blev riktigt många av det här receptet, ca 40st.
400g Mandelmassa
3 Äggvitor
2dl Socker
Päronkräm:
200g Smör
3 Äggulor
4dl Råsocker Flor
½tsk Ekologiskt vaniljpulver
1½tsk Päronessens
Grön Karamellfärg
300g vit choklad
Mixa ingredienserna till biskvibottnarna i en matberedare. Spritsa sedan ut bottnarna på en plåt och grädda i 200grader i ca 10-15minuter. Låt svalna. Vispa alla ingredienserna till päronkrämen riktigt länge tills smeten blir fluffig och fin. Spritsa eller bred på krämen på biskvibottnarna. Ställ dem att stelna i kyl. Smält chokladen och doppa sedan biskvierna i chokladen och låt dem sedan stelna. Förvara i kylskåp.
Det är ju så gott med päronbiskvier!! måste testa ditt recept..
SvaraRaderaMisstänker att det är vit choklad med grön karamellfärg du menar med smält chokladen some j finns i receptets ista
SvaraRaderaHej! Det går åt ca 300g vit choklad att doppa biskvierna i. Har uppdaterat receptet nu!
SvaraRaderaDessa ska jag prova. var så säker....
SvaraRaderaFikade på Lindahls Konditori i Norrköping och där hade de dessa läckerbitar :)