söndag 16 januari 2011

Pistagesnurror

Ett recept jag hittade i en dansk receptbroschyr. Lättbakade och goda småkakor. Pistagemassan, som jag köpt i Danmark, kan ersättas med 200g mandelmassa som rivs och blandas med 1 äggvita, karamellfärg och valfri smaksättning.

250g Vetemjöl

125g Socker
1/2tsk Bakpulver
2tsk Vaniljsocker
125g Smör
1 Ägg

200g ODENSE Dessertmassa med pistagesmak

Rör ihop alla torra ingredienser och blanda sedan ner mjukt smör och ägg och rör ihop till en mördeg. Kavla mördegen mellan plastfolie och bred sedan ut pistagemassan på degplattan. Rulla ihop degen som en rulltårta. Klä degen med plastfolie och låt vila i kylen i ca en halvtimme. Ta sedan ut rullen och skär i skivor som läggs på plåt och gräddas i 180grader i 8-10 minuter.

1 kommentar:

  1. Dom ser jättegoda ut. Ska baka dom en dag,jag gillar småbröd..

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails