Om man har max 5 minuter på sig att röra ihop en kaksmet och ser att det ligger några passionsfrukter som är på fallrepet i fruktskålen, då kan man svänga ihop den här kakan till söndagsfikat. Frasiga kanter och lite kladdig fyllning, mums med en klick vaniljglass till!
2 Ägg
3dl Socker
2½dl Vetemjöl1tsk Bakpulver
3 Passionsfrukter
25g Smör
Pärlsocker
Vispa ägg och socker fluffigt.
Rör ner vetemjöl och bakpulver.
Häll smeten i en smord och bröad bakform.
Dela passionsfrukterna och häll fyllningen över kakan.
Toppa med rikligt med pärlsocker och sedan smör som hyvlas över kakan med en osthyvel. Grädda i ca 30 minuter i 175 grader.
Mums, ser gott ut!
SvaraRaderaPassionsfrukt är det sällan man ser i kakor. Kul att se, det måste jag absolut prova en dag!
SvaraRadera