Vaniljhjärtan passar utmärkt till fikan imorgon, när det är Alla hjärtans dag. Jag är riktigt nöjd med det här receptet, vaniljdoftande mördeg och en ljuvlig vaniljkräm. Hjärtformar kan man hitta i välsorterade livsmedelsaffärer, jag har köpt mina på Hemköp.
12 st
5dl Vetemjöl
1dl Socker
1½tsk Vaniljsocker
Vaniljkräm
2½dl Mjölk
½Vaniljstång
3 Äggulor
0,75dl Socker
0,75dl Maizena mjöl
25g Smör
Mördeg:
Rör samman smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en mördeg. Låt vila en stund i kylen.
Vaniljkräm:
Koka upp mjölken tillsammans med vaniljstången. Skåra den först, och skrapa ur vaniljfröna i mjölken. Vispa äggulor, socker och maizena fluffigt. Vispa ner den uppkokta mjölken och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa/rör flitigt i kastrullen, ha den på svag värme, tills vaniljkrämen tjocknat. Dra kastrullen från spisen och vispa ner smöret. Låt svalna i kyl. Tryck ut mördegen i hjärtformarna. Klicka en matsked vaniljkräm i varje hjärta. Kavla ut resterande deg mellan två ark plastfolie, och skär ut bitar som passar hjärtformarna och nyp fast dessa över formarna. Tag bort överflödig deg. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader. Lossa från formarna och sikta över florsocker.
Åhh, har du gjort egna, vad gott!
SvaraRadera