söndag 13 februari 2011

Vaniljhjärtan

Vaniljhjärtan passar utmärkt till fikan imorgon, när det är Alla hjärtans dag. Jag är riktigt nöjd med det här receptet, vaniljdoftande mördeg och en ljuvlig vaniljkräm. Hjärtformar kan man hitta i välsorterade livsmedelsaffärer, jag har köpt mina på Hemköp.

12 st

200g Smör
5dl Vetemjöl
1dl Socker
1½tsk Vaniljsocker

Vaniljkräm
2½dl Mjölk
½Vaniljstång
3 Äggulor
0,75dl Socker
0,75dl Maizena mjöl
25g Smör

Mördeg:
Rör samman smör, socker, mjöl och vaniljsocker till en mördeg. Låt vila en stund i kylen.
Vaniljkräm:
Koka upp mjölken tillsammans med vaniljstången. Skåra den först, och skrapa ur vaniljfröna i mjölken. Vispa äggulor, socker och maizena fluffigt. Vispa ner den uppkokta mjölken och häll sedan tillbaka allt i kastrullen. Vispa/rör flitigt i kastrullen, ha den på svag värme, tills vaniljkrämen tjocknat. Dra kastrullen från spisen och vispa ner smöret. Låt svalna i kyl. Tryck ut mördegen i hjärtformarna. Klicka en matsked vaniljkräm i varje hjärta. Kavla ut resterande deg mellan två ark plastfolie, och skär ut bitar som passar hjärtformarna och nyp fast dessa över formarna. Tag bort överflödig deg. Grädda i ca 10 minuter i 200 grader. Lossa från formarna och sikta över florsocker.

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails