Var på Akademibokhandeln idag och reafyndade. De hade 50% på rean, så det blev några nya kokböcker. Det franska köket av Joanne Harris för 49:- och Hemma hos Melker Andersson för 65:- får väl räknas som riktiga fynd?
I den förstnämnda hittade jag ett nytt recept på Crème Caramel som jag var tvungen att prova och den var verkligen god och lättgjord.
2 1/4dl Socker
½dl Vatten
3 Ägg
2 Äggulor
3/4dl Socker
1tsk Vaniljsocker
5dl Mjölk
Ställ en suffléform i ugnen på 150 grader. Låt socker och vatten koka upp och sedan sjuda tills det blivit en gyllene karamell. Häll karamellen i den varma formen. Koka upp mjölken och blanda samtidigt ihop övriga ingredienser i en bunke. Häll över mjölken i bunken och rör till en smet. Häll blandningen genom en sil ner i den karamelltäckta formen och ställ i vattenbad i ugn i 150grader i ca 1 timme. Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna. Ställ sedan i kyl i minst en timme, helst ett dygn innan du tar en kniv för att skära runt kanterna. Stjälp sedan upp desserten på ett fat.
Men tänk att jag inte gjort creme caramel än!!! Nu måste det bara bli snart! Hoppas att du har en skön sommar med sol och mys/Karin
SvaraRadera