söndag 20 mars 2011

Crème Caramel och kokboksfynd

Var på Akademibokhandeln idag och reafyndade. De hade 50% på rean, så det blev några nya kokböcker. Det franska köket av Joanne Harris för 49:- och Hemma hos Melker Andersson för 65:- får väl räknas som riktiga fynd?
I den förstnämnda hittade jag ett nytt recept på Crème Caramel som jag var tvungen att prova och den var verkligen god och lättgjord.

2 1/4dl Socker
½dl Vatten

3 Ägg
2 Äggulor
3/4dl Socker
1tsk Vaniljsocker
5dl Mjölk

Ställ en suffléform i ugnen på 150 grader. Låt socker och vatten koka upp och sedan sjuda tills det blivit en gyllene karamell. Häll karamellen i den varma formen. Koka upp mjölken och blanda samtidigt ihop övriga ingredienser i en bunke. Häll över mjölken i bunken och rör till en smet. Häll blandningen genom en sil ner i den karamelltäckta formen och ställ i vattenbad i ugn i 150grader i ca 1 timme. Ta ut formen ur ugnen och låt den svalna. Ställ sedan i kyl i minst en timme, helst ett dygn innan du tar en kniv för att skära runt kanterna. Stjälp sedan upp desserten på ett fat.

1 kommentar:

  1. Men tänk att jag inte gjort creme caramel än!!! Nu måste det bara bli snart! Hoppas att du har en skön sommar med sol och mys/Karin

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails