tisdag 5 april 2011

Grillade kycklingben med råstekt potatis och Biggans sås

Grillade kycklingben i helgen. Är en riktigt enkel middag, som sköter sig själv. Bara att ringa lite smör eller olja över kycklingbenen och krydda med valfri krydda. Använde denna gång en grillkrydda i kvarn från Santa Maria, som passar riktigt bra. Grilla sedan kycklingbenen i 230grader i ca 40 minuter, eller tills du märker att köttsaften är genomskinlig. Till kycklingbenen blev det råstekt potatis och Biggans goda bearnaisesås, för nu har jag hittat en till riktigt god, färdig bearnaisesås. Enklare kan det ju inte bli, bara att öppna en burk och servera. Biggans har också goda kryddsmör. Några nyheter på den fronten är Kajplök och Soltorkade tomater och Parmesan. Den senare av dessa passade också riktigt bra till kyckling.

(Bilder lånade från biggans.se)

1 kommentar:

  1. Håller med dig, Biggans är bland den godaste av färdigköpta bearnaisesåser. Har du testat Lohmanders? den är också jättegod, tycker jag..

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails