söndag 12 februari 2012

Kyckling i lergryta

Lergrytan is back for good. Ett utmärkt sätt att tillaga exempelvis kyckling, som blir underbart saftig och får frasigt fint skinn.
Börja med att lägga grytan i vatten i ca 30 minuter och sätt in grytan i kall ugn. Sedan sköts resten av sig själv.

1 Kyckling
2 Vitlöksklyftor
25 g Smör
Svartpeppar
Färsk timjan
Färsk rosmarin, hackad.
Olivolja
Salt

Blanda de hackade vitlöksklyftorna med smör, svartpeppar,  timjan och rosmarin och gnid in kycklingen med blandningen. Glöm inte att gnida in även under skinnet. Ringla olivolja över och salta och peppra. Lägg sedan kycklingen i grytan. Lägg locket på och sätt in grytan i kall ugn. Låt kycklingen tillagas i ca 1 timme och 1 kvart i 225 grader. Använd den fina skyn till att göra en god sås.

1 kommentar:

  1. hej, Jag snodde ditt recept. Hoppas det är ok Fläskpannkaka mums föresten Säj till om du vill att jag ska länka din blogg i dagens inlägg/ha det bra

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails