Ännu ett kladdkakerecept. Cream cheesesmeten bryter fint med chokladen och hallonen blir pricken över i:et!
Kladdkakesmet:
2 Ägg
2dl Socker
2 dl Vetemjöl
½ tsk Bakpulver
100g Smält smöt
4 msk Kakao
Cheesecakesmet:
300 g philadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
¾ dl strösocker
Ca 100-150g Hallon (Färska eller tinade från frysen)¨
100g Mörk choklad
Rör ihop alla ingredienser till kladdkakesmeten och bred ut hälften i en smord bakform.
Rör ihop ingredienserna till cheesecakesmeten och bred ut den ovanpå chokladsmeten. Toppa med hallonen. Bred därefter ut resterande chokladsmet ovanpå.
Grädda i 175 grader i ca 30 minuter. Låt svalna. Täck sedan kakan med smält mörk eller vit choklad. (Eller både och!). Servera gärna med vispad grädde.
Så gott :-) testade receptet och det blev hur gott som helst.
SvaraRadera