tisdag 13 november 2012

Kyckling med smak av tryffel

Att tillaga kyckling hel i ugn är både enkelt och gott. När kycklingen mot slutet smaksattes med tryffelsmör blev denna enkla vardagsrätt till något hur festligt som helst. Vansinnigt gott!

1 Kyckling
Olivolja
Salt
Svartpeppar
1msk Tryffelsmör

Skölj ur kyckligen och klappa den torr med papper.
Ringla över olivolja och strö över salt och peppar.
Sätt i en ugnseldfast form och tillaga i 175 grader varm ugn.
Ta kycklingen ur ugnen och ös den en gång efter ungefär 40 minuter.
När ca 1 timme har gått, så klicka ut tryffelsmöret över kycklingen och låt den sedan gå klar i ugnen, dvs tills benen lossnar lätt och köttsaften är klar, dvs efter ca ytterligare 15 minuter,
Skär upp och servera!

1 kommentar:

Related Posts with Thumbnails