söndag 8 september 2013

Äppelmazariner

Urgoda kakor. Lite pyssliga att göra, men väl värda det lilla besväret. Går dessutom fint att frysa läckerheterna!
 

Mördeg:
200g Smör
1dl Socker
4½dl Vetemjöl
1 Ägg

Mazarinfyllning:
200g Mandelmassa
100g Smör
3 Ägg
1tsk mortlad Kardemumma
3 Äpplen, skalade och klyftade
3msk Socker
3tsk Kanel

Mixa ihop ingredienserna till mördegen och tryck sedan ut den i små formar, t ex mandelmusselformar.
Kör ihop mandelmassa, ägg, mjukt smör och kardemumma i en matberedare. Klicka ut smeten i formarna, fyll dem inte ända upp.
Blanda äppelklyftorna med socker och kanel och tryck ner ett par skivor i varje mazarin.
Grädda i 175 grader i ca 15 minuter, tills de fått fin färg.
Tag ut och låt svalna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails