måndag 9 september 2013

En variant på Shepherd's pie

En "alltiett rätt", som passar perfekt nu när hösten börjar komma.


4 port

Ca 500g Köttfärs
2 små Gula Lökar
2 Vitlöksklyftor
1 Burk Krossade tomater
1-2msk Tomatpuré
2msk Ketchup
1 Buljongtärning
Lite Louisiana Hot sauce
Svartpeppar
Salt
Paprikapulver
Smör

6-7 potatisar
Smör
Mjölk
Vitpeppar
Salt
1 Ägg

Lagrad ost


Hacka löken och vitlöken och fräs den i smör tills den blir glansig. Tillsätt färsen och hacka den i smulor. När köttet är genomstekt tillsätts övriga ingredienser och allt får puttra i ca en kvart.
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Gör ett potatismos med en klick smör, lite mjölk och ett ägg. Smaka av med salt och peppar. Lägg köttfärsen i botten av en form och spritsa moset ovanpå. Riv över lite lagrad ost. Gratinera i 225grader i 15-20 minuter. Servera med en god sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails