måndag 13 januari 2014

Friterade bananer på två sätt...

En av julklapparna var en fritös. Har velat ha en sådan hur länge som helst. Upptäckten som är gjord är att nästan allt går att fritera och nästan allt blir godare när det är friterat. Ingen nyttig upptäckt överhuvudtaget. En av de godaste sakerna att fritera är i alla fall bananer. Har testat två olika sätt när vi friterat bananer; det första är väldigt enkelt, och blir gott, men blir samtidigt väldigt mäktigt. Då tar man helt enkelt och rullar in bananbitar i smördeg och friterar i 170grader varm olja tills de blir gyllenbruna. Det andra sättet innebär att man doppar bananbitarna i frityrsmet och friterar, dessa blir mest lika de bananer som serveras på kinesiska restauranger och det är fantastiskt gott! Servera med vaniljglass och ljus sirap.

Fritysmet

2 dl Kallt vatten
2dl Vetemjöl
1msk Bakpulver
1tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt.

Vispa ihop smeten snabbt och doppa bananerna i smeten. Fritera i 170grader varm olja.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails