Ett av julens recept kommer här. Direkt kapat från Bara en kaka till. Utsökt!
200 g smör
100 g choklad
(70%)
100 g After Eight-choklad
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 msk
kakao
0,5 tsk bakpulver
knappt 1 tsk
flingsalt
Glasyr
50 g smör
100 g After
Eight-choklad
4-5 droppar pepparmintsolja
0,5 dl
vispgrädde
Tillbehör
nyvispad grädde att servera
med
After eight-plattor
Smält 200 g
smör. Rör ner 100 g vanlig choklad och 100 g After Eight-choklad, och rör tills
det har smält ner. Låt svalna lite grann. Blanda ihop ägg, socker och
vaniljsocker. Vispa bara i ca 5 sekunder tills det har blandat sig, inte
mer. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, salt och kakao. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd form med löstagbara kanter. Grädda i mitten
av ugnen på 175C i ca 18 min. Kakan ska vara lite lös och gungig i mitten när du
tar ut den, men den får fin konsistens i kylen under natten
sedan.
Till glasyren smälts smör
och de övriga ingredienserna rörs ner till en jämn smet, som sedan bres ut över den kalla
kakan i ett fint lager.
Servera kakan med nyvispad grädde och After Eight-plattor!
fredag 23 januari 2015
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Låter grymt gott! Skrivit ut receptet och ska testas framöver :D
SvaraRadera