fredag 23 januari 2015

After eight chokladkaka

Ett av julens recept kommer här. Direkt kapat från Bara en kaka till. Utsökt!



200 g smör
100 g choklad (70%)
100 g After Eight-choklad
4 ägg
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2,25 dl mjöl
1 msk kakao
0,5 tsk bakpulver
knappt 1 tsk flingsalt

Glasyr
50 g smör
100 g After Eight-choklad
4-5 droppar pepparmintsolja
0,5 dl vispgrädde

Tillbehör
nyvispad grädde att servera med
After eight-plattor

Smält 200 g smör. Rör ner 100 g vanlig choklad och 100 g After Eight-choklad, och rör tills det har smält ner. Låt svalna lite grann. Blanda ihop ägg, socker och vaniljsocker. Vispa bara i ca 5 sekunder tills det har blandat sig, inte mer. Rör ner mjöl blandat med bakpulver, salt och kakao. Häll smeten i en bakplåtpappersklädd form med löstagbara kanter. Grädda i mitten av ugnen på 175C i ca 18 min. Kakan ska vara lite lös och gungig i mitten när du tar ut den, men den får fin konsistens i kylen under natten sedan.

Till glasyren smälts smör och de övriga ingredienserna rörs ner till en jämn smet, som sedan bres ut över den kalla kakan i ett fint lager.

Servera kakan med nyvispad grädde och After Eight-plattor!

1 kommentar:

  1. Låter grymt gott! Skrivit ut receptet och ska testas framöver :D

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails