torsdag 10 juni 2010

Hemgjord vaniljsås går inte av för hackor

Det är lätt att göra egen vaniljsås. Dessutom smakar den himmelskt...

4dl Mjölk
2 Äggulor
4msk Socker
1msk Potatismjöl
1 Vaniljstång

2dl Vispgrädde

Vispa ihop äggulor, mjölk, socker, potatismjöl och en skårad vaniljstång i en kastrull. Låt såsen tjockna under ständig omrörning på låg värme. Låt sedan såsen svalna. Vispa upp grädden och blanda med såsen innan servering. Klart!

1 kommentar:

  1. Mmmm, jag kommer ihåg när jag smakade hemgjord vaniljsås för första gången. Sååå gott. Hemma hos mamma hade man (konstigt nog) bara fått marzan-sås gjord på pulver, men min första sambo kokade egen.
    Hälsningar från fröken Dill

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails