fredag 25 juni 2010

Lasagne


Lasagne är perfekt mat att förbereda för att sedan slänga in i ugnen när man kommer hem. Allt sköter sig då själv och hela middagen finns i samma form. Smidigt. Använde Saltå Kvarns Lasagneplattor denna gång. Jag gillar Saltå Kvarns produkter, som är ekologiska. Det är inte helt lätt att få tag på pasta från ekologiskt odlat durumvete annars. (Dessutom är paketen väldigt snyggt designade(!))
Lasagnen blev väldigt god, och jag gillade särskilt att lasagneplattorna inte var så tjocka som andra brukar vara.

Köttfärssås
Bechamelsås:
1l mjölk
1msk Smör
1msk Vetemjöl
Salt
Peppar

Lasagneplattor, Saltå Kvarn
Lite riven muskotnöt
Ett par nävar riven ost, gärna vällagrad

Smält smöret i en kastrull och vispa sedan ner mjölet. Tillsätt mjölken och låt såsen koka upp. Smaksätt med kryddor. Smörj en eldfastform och varva sedan bechamelsås, köttfärssås, lasagneplattor och ost. Toppa med rikligt med ost och tillaga i 200grader varm ugn i ca 45 minuter. Servera med en god sallad.
(Bild lånad från www.saltakvarn.se)

1 kommentar:

  1. Ville bara tipsa om den pågående tävlingen där du kan vinna en signerad kokbok... http://blog.godaremat.se/template_permalink.asp?id=109

    SvaraRadera

Related Posts with Thumbnails