Alla har väl sitt eget recept på köttfärssås. Här är mitt!
4 pers.
500g Blandfärs
2 Gula lökar
3 Vitlöksklyftor
1 Burk Körsbärstomater
1 Buljongtärning
1msk Paprika
2msk Ketchup
2msk Tomatpuré
2dl Vatten
Grovmalen svartpeppar
Salt
Olivolja
Hetta upp olivolja i en gryta. Hacka lök och vitlök och fräs det i oljan tills löken blir "genomskinlig" men inte tar färg. Lägg i färsen och fräs samman tills färsen är tillagad. Puréa tomaterna med en handmixer och tillsätt dem, buljongtärning, ketchup, tomatpuré och kryddor till färsen och löken. Tillsätt vatten. Låt puttra på svag värme i ca 30 minuter. (Blir godast om det får puttra en stund, men om det är en nödsituation så kan man förstås äta den redan efter att ha puttrat ihop i ett par minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar